Atelier


Geschiedenis en bezieling van De Witte Veer Atelier

Ik werkte reeds jaren in een werkplaats en zaagde bomen en bewerkte ze tot brandhout samen met een team. Bij mij ontstond op den duur de vraag waarom er zo wordt omgegaan met statige vaak 100+ jarige bomen met prachtige patronen in het hout. Waarom werden er hier geen andere producten van gemaakt? Hoe kon ik een andere, betekenisvolle bestemming geven aan dit waardevolle hout?

Toen nam ik de beslissing: ik ga dit zelf doen

Ik heb een eigen bedrijf en atelier opgericht waarin de te kappen bomen een bijzondere betekenis gingen krijgen in de laatste fase van hun bestaan: mensen omhelsen, een persoon, een ziel. Ook in haar of zijn laatste reis vanuit het aardse. Naar de andere sferen.

Bij mijn verdieping over uitvaarten bleek dat er maar weinig uitvaartkisten gemaakt worden, gepersonaliseerd en van regionaal hout. Dit voelt voor mij juist wel als belangrijk en betekenisvol. Daarom onderzoek ik naast de boom ook bij elke nieuwe materiaal die ik wil gebruiken waar het vandaan komt, wat de impact is op onze wereld en of het niet op een betere manier gebruikt kan worden. De stoffen die we gebruiken, zoals linnen, hennep of katoen, komen dus ook uit de buurt en zijn zo duurzaam mogelijk.

Bij De Witte Veer Atelier werk ik zoveel mogelijk met ecologische producten. Het unieke nummer geeft de herkomst weer. Het hout komt van Landgoed Welna en we weten precies welke boom en diens plek in het bos wij hebben mogen vervaardigen tot een grafkist, baar, urn of geschenk.

Back to top