Ho’oponopono


 De 12 stappen van de Ho’oponopono

(ho-o-pono-pono) is een oude Hawaïaanse manier van verzoening en vergeving. Als iemand fysiek of geestelijk ziek was, kwam de familie bij elkaar om hoʻoponopono te doen. Dit werd traditioneel geleid door een genezingspriester of kahuna lapaʻau.  Tegenwoordig wordt hoʻoponopono binnen de familie geleid door een ouder familielid of wordt het vergevingsproces individueel uitgevoerd.

Morrnah Simeona

was een erkende Hawaïaanse kahuna lapaʻau (genezeres). Zij onderwees haar gemoderniseerde versie van de traditionele Hoʻoponopono in de Verenigde Staten, Azië en Europa.

Morrnah’s grootste verdienste is het vernieuwen en vereenvoudigen van het traditionele vergevings- en genezingsproces Ho’oponopono in een voor iedereen toepasbare methode. Daarbij integreerde zij de kennis van de innerlijke drie-eenheid: Aumakua of hoger bewustzijn, Uhane of rationeel bewustzijn en Unihipili of onderbewustzijn die zij de innerlijke familie noemt. Ho’oponopono herstelt de harmonie tussen de drie bewustzijnsniveaus waardoor een directe samenwerking ontstaat met de innerlijke goddelijke schepper en wonderen kunnen plaatsvinden.

Hoe kan de 12 stappen van de Ho’oponopono mij helpen?

We zijn het middelpunt van ons eigen universum, de hoofdrolspeler in ons eigen blijspel of drama. De manier waarop we de wereld ervaren, is een weerspiegeling van onze innerlijke beleving. Als we ons ergens aan storen, ziek zijn of gespannen, is de plaats om naar een oplossing te zoeken, niet buiten, maar binnen onszelf. Door Morrnah Simeona’s Ho’oponopono te doen, herstelt de harmonie, ten eerste in onszelf en daardoor in de wereld die ons omringt. Dit gebeurt zonder dat het nodig is om eerst een situatie of probleem te analyseren. Deze eenvoudige wijze van Ho’oponopono maakt het voor iedereen mogelijk om een vreugdevol, succesvol en vredig leven te hebben.

Doelstelling van de Ho’oponopono

  • Verbindingen met onevenwichtige, disharmonieuze, negatieve situaties en gemoedsstemmingen loslaten en doorsnijden (oki).
  • Evenwicht (kaulike) en geestelijke vrede (maluhia) brengen in zichzelf en met anderen, de natuur en de Kosmos.
  • Genezingen bewerkstelligen – spiritueel, mentaal, emotioneel, lichamelijk en materieel.
  • Mahiki of bevrijden van negatieve vibraties – helpen bij het bevrijden van aardgebonden geesten van personen, plaatsen, situaties, voorwerpen.
  • Reïncarnatie – bevrijden van ongelukkige, negatieve ervaringen uit vorige levens (Ho’okina Hou ia), het oplossen en verwijderen van trauma uit de geheugenbank zonder stress te creëren.

De wet van oorzaak en gevolg overheerst in alles van het leven en de levenscycli.

 

Ben je geïnspireerd? neem dan contact op met ons.

Back to top