Lezingen

Uit de grond, In de grond.

Als uitvaartbegeleider nemen we de verantwoordelijkheid om families te begeleiden bij het begraven van hun dierbare en helpen we hen bij het maken van de juiste keuzes. Soms kan het lastig zijn om te weten wat de mogelijkheden zijn en daarom hebben we een lezing ontwikkeld die je hierbij kan helpen.

Tijdens deze lezing nemen we je mee in wat we de afgelopen jaren hebben geleerd over begraven en wat er allemaal omhoog komt wanneer er een opgraving wordt gedaan. We bespreken natuurlijke materialen en alternatieven om op een duurzamere manier om te gaan met begraven. We gaan in gesprek met jou als professional in de uitvaartwereld over wat er nodig is om dit te realiseren. Maar ook gaan we in gesprek met elkaar om te onderzoeken wat er nodig is om meer bezieling te krijgen in de wereld van de uitvaart. Meer ritueel, meer menselijkheid en meer samenwerken.

Speciaal voor jou als professional bieden we een avond vol verdieping aan, waarin we onder andere de volgende onderwerpen behandelen:

  • Wat stoppen we in de grond?
  • Wat zijn de alternatieven?
  • Wat halen we uit de grond?
  • Hoe krijgen we meer bezieling in de uitvaartwereld.

Wij geloven dat het belangrijk is om bewust om te gaan met de keuzes die we maken bij een uitvaart en willen jou graag helpen om dit te realiseren. Mis deze kans niet en schrijf je nu in voor onze lezing!

Bij veel animo worden er meerdere avonden gepland.

Programma

19.00 inloop Koffie/thee
19.30 voorstellen en in de grond
20.00 Lezing; Uit de grond
20.30 In gesprek
20.45 netwerk borrel

Kosten; vrije gift.

Koffie, Thee, sapje & appeltaart inbegrepen.


Luuk Assinck & Bert Jan Boss

Luuk Assinck

Toen de oprichter van Emotiekist, Luuk Assinck, nog werkzaam was als hovenier was hij altijd al geïnteresseerd in alles wat met uitvaart te maken heeft. Nadat hij gevraagd werd het beheer van natuurbegraafplaats Het Schapenmeer op zich te nemen, werd duidelijk dat zijn passie ligt bij de uitvaart: het onderhoud van de natuurbegraafplaats, het doen van opgravingen, de ontwikkeling van nieuwe uitvaartmethoden en natuurlijk het maken van emotiekisten.

Luuk is nieuwsgierig in alles wat met begraven en de uitvaart te maken heeft en laat geen kans onbenut zijn kennis over deze onderwerpen te verdiepen. Die kennis deelt hij graag met vak- en branchegenoten en andere belangstellenden, Dat doet hij door het geven van lezingen en workshops waarin hij vertelt over:

Bert Jan Boss

Bert Jan heeft jarenlang in een houtwerkplaats gewerkt waar hij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt begeleidde. Maar zijn passie voor rouw, rituelen en het maken van bezielde producten bleef aan hem knagen en daarom besloot hij zijn eigen bedrijf op te zetten: de Witte Veer. Bij zijn bedrijf staat duurzaamheid, eerlijkheid en transparantie voorop.

Bert Jan is nieuwsgierig naar verschillende rituelen en manieren van rouwen en daarom doet hij onderzoek naar alternatieven. Zo biedt hij begeleiding bij het maken van een uitvaartkist of urn en helpt hij bij rouwverwerking door middel van creatieve expressie. Hij deelt zijn kennis graag met anderen, in kleine groepjes, lezingen en workshops.

Back to top