Scroll naar beneden

Welkom

Vanuit aandacht en emotie ontstaan de mooiste, bezielde herinneringen. Bij De Witte Veer creëer ik herinneringen die troost bieden in tijden van verlies en rouw.

Mijn werkplaats staat in het teken van vakmanschap, ritueel en aandacht. Voor elk verlies maak ik een herinnering.

nothing lasts.
nothing is finished.
nothing is perfect.

Wabi-Sabi – Japanese wisdom for a perfectly imperfect life. The art of imperfect beauty. Accepting the natural cycle of growth and decay in which everything has beauty.


Werkplaats de Witte Veer

Op de Veluwe midden in de bossen ligt werkplaats De Witte Veer. Hier vervaardigen ik unieke, handgemaakte, persoonlijke uitvaartkisten, Urnen en andere herinneringen.

Bij werkplaats De Witte Veer is er ambacht en aandacht. Voor duurzaamheid en menselijkheid. Werkend vanuit het verhaal van de gene die bij mij komt, maak ik je persoonlijke herinnering.

Alleen maar op de de meest natuurlijk mogelijke manier. Bomen worden gekapt met een goede reden en respect. Van het historische landgoed Welna.

Uitvaartkist of urn met jouw verhaal

De boom wordt gevoeld en uitgekozen
Voor jouw lichaams laatste reis,

Passende bij wie jij was
In jouw aardse bestaan,

Een herinnering voor de dierbaren
Iets speciaals door jou, wat hier blijft

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

De Reis van een eigen grafkist maken of personaliseren

In sommige culturen is het een traditie om ceremonieel je eigen ‘vervoersmiddel’ te maken naar de andere zijde. Dit noemen ze ook wel een rite: een verandering, een gebeurtenis inwijden of heiligen.

Ik bied vanuit De Witte Veer Atelier deze unieke mogelijkheid aan, als één van de weinige grafkistmakers, om betekenisvol je eigen grafkist, urn of die van een dierbare te maken. Alleen of samen. Daarbij kan jij of jullie kiezen om de kist of urn  helemaal zelf te bouwen of om een bestaande kist een persoonlijke gevoel mee te geven.


Een witte veer staat voor…

bescherming, purificatie, reinheid, liefde, licht

Klant ervaringen

Voor elke boom die in mijn atelier bewerkt wordt, plant ik er een terug –  Bert Jan Boss

Back to top